Sang ut av den overordnede læreplanen, sant eller usant?

Det er med stor sorg jeg leste at sang og musikk skulle ut av den overordnede læreplanen. Så jeg begynte å grave litt i dette temaet, for det kunne jo bare ikke være sant?
Så da jeg kom inn på Kunnskapsdepartementet sine sider og kunne finne overskriften; Ingen endring for sang og musikk i skolen, så ble jeg faktisk veldig veldig glad.

Det skal synges like i mye skolen i fremtiden som i dag, sier kunnskapsminister Henrik Asheim

Det var musikkforsker Nora Bilalovic Kulset som skrev om dette 3 oktober; Sang ute av skolen, jeg ble som mange med meg (leser på FB at mange venner er opprørt) ganske sjokkert, lei meg og ikke minst fortvilet over utviklingen. Så da jeg leste at det ikke ble noen endring, så må jeg si at jeg ble mer optimistisk. Vel, nå er det slik at de estetiske fagene ikke akkurat har noen stor tyngde i den norske skolen, de skvises ut til fordel for realfagene. Jeg spør, er dette forenelig med hva samfunnet trenger fremover?

På NHOs konferanse 18.08.17 var de praktisk-estetiske fagenes stilling i skolen et tema. Kreativitet, teknologisk kunnskap og samarbeidsevner er egenskaper fremtidens arbeidsliv har behov for, NHO mener at grunnskolen må fornyes, dette skriver NHO altså på sine sider.
Så jeg er ikke alene om å være uenig i utviklingen. Hva skjer om noen år, når ingen lærere har kompetanse på området, for det er ikke rom for eller prestisje nok i fagene?
Blir ikke disse fagene løftet mer opp, så vil vi miste mye av kreativiteten og mye nyttig kvalitet i samfunnet. Særlig når vi allerede nå vet hvilken vei utviklingen går i og ikke minst, vet noe om at estetiske fag gjør barna smartere, mer empatiske og kreative. Nei, det er på tide å begynne å tenke på hva dette gjør med barnas læringsmiljø og ikke minst til syvende å sist, samfunnet over tid! Hva mener du?

#musikkiskolen #utdanning #praktiskestetiskefag #kreativiet #estetikk #kvalitetisamfunnet #detmusiskemennesket #læringsmiljø #barnavåre #samfunnet #NHO #Kunnskapsdepartementet #Grunnskolen #giestetikkenettløft #læring 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ramaelas

ramaelas

49, Bergen

Kunstner, hobbykokk, mor til to voksne gutter og kattemenneske. Bor i en enebolig i nærheten av Bergen. Jeg blogger om min hverdag og ellers tanker og ideer og alt annet som gir mitt liv mening. Alle bilder som brukes på bloggen er mine om ikke annet er oppgitt. Håper du kan finne noe interessant på bloggen min og har lyst å følge meg fremover. Mail: ramaelas at gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits